Praktik hos Tess! Dag 9

Även i morse vaknade jag upp med en liten katt i sängen, Puma är riktigt kelig och vill bara gosa hela tiden! Det regnade hela förmiddagen så hon låg kvar i sängen och myste medan Tess och jag tränade hästar.
Jag longerade Lokki och red ut på Skellur på morgonen, och då följde Tess med ut på lilla Jódís för första gången! Hon tyckte det var spännande att se världen utanför hagen och ridbanan och var riktigt tuff och gick först! På hemvägen ville hon inte släppa förbi Skellur utan lade öronen bakåt och tryckte ut baken för att hindra honom!
När vi kom tillbaka fortsatte jag på banan en stund medan Tess gjorde i ordning och släppte ut Jódís igen.
Innan lunchen smorde jag de sista av sadlarna och tränsen och det blev stor skillnad efteråt!
När jag och Tess ätit köttbullar och tittat på Supernanny och Bondi Rescue red vi ut på Garpur och Efni. Garpan skötte sig exemplariskt och tycker det är lika roligt som jag att rida på nya vägar! Klätterrundan kommer att ge honom toppenkondis, för backen är inte liten och inte lite brant heller! Solen sken under ritten, Garpan och jag brukar ha tur med vädret! När vi kom tillbaka fick han sitt kraftfoder och sedan sprayade jag in honom ordentligt med flugspray, för det är en hel del knott här på kvällarna.
Därefter skjutsade Tess mig bort till Kynnir så att jag kunde rida hem honom och longera honom i coralen. Han var riktigt duktig och är så himla snäll!
Sedan skulle Tess och jag åka in till Nora och handla, en av affärerna stängde klockan 19.00 och vi åkte från stallet 18.45 i ilfart för att hinna. Minuterna tickade förbi och det var väldigt osäkert om vi skulle hinna, men vi chansade... Väl inne i Nora hamnar vi bakom en söndagsåkare som vi inte kan ta oss förbi och paniken börjar arta sig, fyra minuter tills de stänger... Vi svängde in på butiksparkeringen med bredställ och tvärnitade alldeles utanför dörrarna och kastade oss in i butiken, två minuter i sju! Vi hann! När vi hade hämtat varorna vi skulle ha och gick mot kassorna fick vi mordiska onda-ögat blickar från kassörskorna, men vi gav dem breda flin och travade sedan stolta ut ur butiken! Haha! Utanför stod det några killar och tittade på oss när vi kom ut, de måste ha sett när vi kom i hundra över parkeringsrutorna och undrat vad vi var för några? Hah!
Sedan kunde vi ta det lugnare och uträtta de sista ärendena innan vi åkte hem och fodrade hästarna och bakade äppelpaj med marsán-sås (igen)!

Kommentarer
Postat av: mamma

Det skulle vara kul att vara med er en dag :)

2010-09-17 @ 08:30:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0