Gröna fingrar.

♥ Idag firar jag och Andreas 6 månader tillsammans! Det har varit det underbaraste halvåret i hela mitt liv och det blir bara bättre hela tiden! Tack min fantastiska härliga fina vackra snygga bästa Andreas Stavström för att vi hittade varandra! Du gör mig så lycklig och är allt för mig! Jag älskar dig! ♥

Förra helgen var det dags för ridkurs hos Tess på Götarsvik för Jaqueline Wahlström. Garpur gick direkt in i transporten på morgonen (han har blivit såå duktig nu för tiden!) och sedan åkte vi. Pappa följde med och körde transporten och filmade när jag red, det är bra att kunna analysera själv efteråt! Det blev en riktigt trevlig dag!
Vi red två åt gången, och det visade sig att hon som red samtidigt som mig hade en halvbror till Garpur! Samma pappa Gustur!
Det var lärorikt att få rida för en ny instruktör, Nina var väldigt fokuserad och konsekvent och vi fick inte ge oss förrän vi verkligen fått igenom det vi ville! Hon var ganska hård (men det tycker jag är väldigt bra, istället för en som mesar och tycker att "det ser bra ut..."), hon sade precis vad hon tyckte och var på oss hela tiden tills det blev bra! Garpur och jag var båda helt slut efter första passet, men vi tyckte det var väldigt roligt!
Till lunch hade Hellan grillat kyckling och majs och gjort potatissallad och bakat en chokladtårta till efterrätt, det var väldigt gott alltihopa! Vi fick lite tid till att prata och det var roligt att träffa alla igen! Nina svarade sedan på olika frågor om ridningen och träningen av hästar och man fick en del att tänka på.
Sedan var det dags för ridpass två efter lunchen. Det blev lite försenat, antagligen på grund av att Nina verkligen ville se till att alla ryttare fick igenom det vi tränat på och avsluta bra. Garpur var om inte ännu piggare detta pass (det finns verkligen inget stopp i Garpur, ju mer han får springa desto piggare och snabbare blir han!) men vi jobbade på bra och hittade den ärliga eftergiften efter ett par (många) varv i full galopp i ridhuset. Trötta och nöjda avslutade vi vårat ridpass och pustade ut en stund innan vi åkte hemåt igen. Jag körde hem med Garpur i transporten! Det kändes lite obehagligt att veta att Garpur faktiskt stod i transporten, men det gick hur bra och lugnt som helst! Det värsta är dock när lastbilsjävlarna kör om...
Dagarna efter kursen har Garpur fått tagit det lugnt och smälta in det vi fick lära oss, lite longering och uteritter blev det. Igår och i förrgår red jag på banan och fortsatte med träningen från kursen och det har faktiskt gått väldigt bra! Vi börjar hitta den ärliga eftergiften lättare och jag och mamma har kommit underfund med att Garpan måste springa av sig innan vi kan börja jobba! Om han får springa på några varv (helst i galopp) blir han sedan lydigare efteråt! Mitt lilla energipaket! Idag ska vi rida ut i det underbara vårvädret och mysa!

Världens bästa Garpur!

Nu har jag påsklov! Det blir mitt allra sista lov innan studenten, annars kommer det bara att vara enstaka lediga dagar här och där, men inga mera lov... Det känns lite motigt och ibland får jag ett stygn av panikkänslor, vad kommer att hända sen? Men allt ordnar sig på något vis!

Nu har det äntligen blivit varmt och skönt ute! Tillräckligt varmt för att man ska kunna vara ute i trädgården och påta! Här i Hallsta har vi en stor gård med många växter! Förra helgen klippte Andreas i äppelträdetoch nu i helgen har jag klippt alla hallonbuskar så nu ser de prydliga ut! Hoppas på många goda hallon i sommar, eller alternativt nästa sommar eftersom det inte blev så mycket kvar efter min framfart med sekatören :P
Igår eftermiddag följde jag med familjen in till stan en sväng, vi gick på IcaMaxi, Arken och Blomsterlandet. Jag älskar blombutiker! Jag blir som ett barn i en leksaksaffär, jag vill ha alla blommor, växter och krukor jag ser! Det bara kliar i fingrarna när jag ser allt fint och jag föreställer mig hur jag skulle arrangera allt hemma i min trädgård! Åh jag vill ha allt! Haha :D Jag köpte iallafall några Penséer, en stor vit kruka och några små taklökar som ska få föröka sig hemma!
Sedan fick jag en fin korg av mormor att plantera i och innan jag åkte hem snodde jag med mig lite saker från min gamla plantering och en kasse kottar av grannen ;)
Väl hemma tänkte jag bara plocka ut allt ur bilen för att sedan plantera blommorna idag, men självklart kunde jag inte hålla mig utan började fixa och dona med detsamma! Andreas min underbara ängel lagade mat under tiden jag höll på och när jag var klar åt vi och hade måndagsmys!


Nu har jag nyss invigt barfotasäsongen! Haha, nu är det sommar! :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0