Fredag...

HAH! Vad var det jag sa? Snön kom tillbaka! :D
I morse var det snöstorm när jag och Andreas åkte ut till stallet, Janne kom och verkade Garpurs hovar. Jag sjukanmälde mig från skolan i studiesyfte (;P) och var med och diskuterade skoningen med Janne, det var för första gången jätteintressant att vara med när hovslagaren skodde! Nu har jag ju fått en helt ny syn och inblick i hovslagarens arbete! Han förklarade utförligt varför han gör som han gjorde och hur det påverkar Garpur. Som skrivet var det väldigt intressant att vara med idag och jag lärde mig faktiskt nya saker! Förresten såg Garpurs hovar jättefina ut och det gör mig glad!
Jag fyllde på vatten till grabbarna i hagen innan vi åkte hem igen och då skjutsade jag mamma och Carita till jobbet, och efter det skjutsade jag Andreas till bussen vid OK. Han ska på kryssning med firman och kommer hem igen imorgon kväll. Det blir första natten på två månader som vi inte sover tillsammans, det kommer att kännas hemskt tomt! Undrar om jag kommer att kunna sova alls?

Lite senare på dagen åkte jag ut till stallet igen och red ut på Garpan, vi pulsade lite i snön som uppvärmning och sedan red vi vägen bort mot Glåpen och töltade och galopperade, och travade förstås! Det var riktigt härligt och Garpur var yster! När vi kom tillbaka pysslade jag länge i stallet, putsade min gamla sadel, städade lite i "min" hörna i sadelkammaren och rengjorde vattenbaljorna ute i hagen och fyllde på nytt vatten. Hästarna dricker massor av vatten tack vare de uppvärmda termobarbaljorna och det är jättebra! Då minskar risken för kolik och det är ju inget som man vill veta av.

Vid klockan fem kom jag hem igen, ungefär samtidigt som mamma slutade från jobbet. Vi beställde pizza och åkte över till mormor och åt hos henne. Det var längesedan!

Nu har jag berättat allt för idag, ska fortsätta att sitta vid datorn en stund och spela Minecraft! :P
Imorgon ska jag vara effektiv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0