Praktik hos Tess, dag 1 och 2. Götarsvik!

Nu är jag på plats på den otroligt vackra herrgården i Götarsvik hos Tess och resten av gänget som bor där, Anna-Karin, Anna och Helene. Linnéa hann jag också träffa men nu hon har åkt hem.
Praktiken började i måndags, jag kom hit efter lunch eftersom pappa skjutsade mig efter jobbet och mamma följde också med och kollade in gården.
Vi stuvade in mina väskor och sedan visade Tess oss runt lite snabbt innan de åkte hem igen.
Jag fick rida med ut på två hästar på eftermiddagen, Eldraun, ett tioårigt sto med tuffa gångarter som är riktigt rolig att rida! Och efter det red Tess och jag och Helene ut på varsin unghäst! Det var minst sagt spännande då två av dessa tre hästar endast är "åkta" på. Men det gick jättebra och var väldigt roligt. Jag fick rida (eller rättare sagt åka på) lilla Melódía (4 år), Tess red (åkte) på Ívaldi (aldrig riden ut innan!) och Helene på Tinna. På kvällen bakade Helene väldigt goda bullar som vi kalasade med, sedan vad det dags att sova.

Igår gick jag och Tess upp och morgonfodrade hästarna. Sedan gick vi in och åt frukost samtidigt som hästarna åt och därefter var det dags att börja jobba. Utsläpp av hästar och jag har ansvaret för att de har vatten i hagarna.
Jag fick åka med på en unghäst igen samtidigt som Tess åkte på Ívaldi som igår, Litla-Birta. Hon är egentligen 6 år men har gått med föl och är därför inte inriden, men har väldigt lätt för sig och kommer att bli en riktigt trevlig familjehäst!
Sedan red hela gänget ut, jag fick rida på Eldraun igen (toppenhäst!). Det var superhärligt i det vackra vårvädret, solen sken och det var varmt och skönt ute. Vi red förbi en strutsfarm och det såg väldigt konstigt ut med strutsar i snön, men häftigt att se! Det blev mycket härlig tölt och hästarna var pigga och glada!
Efter lunch stod lite mockning på schemat och jag fotade även Litla-Birta som är till salu, se Tess hemsida för mer info! Sist fick jag rida en av Anna-Karins hästar, Genja, innan jag gick in för kvällen. Jag slog mitt rekord i att prata i telefon, 1 timme 15 min och 16 sekunder, och det var såklart med världens underbaraste pojkvän Andreas! Jag saknar honom såååååå...!
Vi tittade på film innan vi gick och lade oss och åt semlor, för det var ju semmeldagen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0