Praktik hos Tess, dag 3 och 4. Götarsvik!

Nu har jag lunch en stund och tänkte blogga lite!

Igår var det en fin dag, fast det kom en regnskur på eftermiddagen och det blåste storm hela dagen, så jättefint kanske det inte var då... Men kallt är det iallafall inte! ;)
Jag hade själv morgonfodringen och vattningen och det var inga problem, jag lärde mig alla hästarnas namn redan första dagen (det är mycket lättare med hästar än att lära namn på människor!).
Några av hästarna hade vilodag igår så det gick rätt så fort att träna de resterande efter frukosten. Jag longerade Flamman (Eldraun) i ett Pessoasele inne i ridhuset (wow vilket ridhus! Det är stort och ljust och i de bortre hörnen står det två stora vita hästskulpturer!). Flamman var duktig :)
Sedan red jag ut på A-K's Genja tillsammans med Tess som red en unghäst. Genja gick bättre den här gången men hon är inte min typ av häst...
Efter lunchen åkte Tess iväg och då gick jag ut i stallet och mockade de sista boxarna och smorde några sadlar.
Sedan gick jag in och duschade och satt vid datorn en stund innan det var dags för intag. Eftersom det hade blåst hela dagen var hästarna helt virriga (och hungriga som vanligt!) så en del av dem hade väldigt bråttom in!
På kvällen tittade jag på film med Helene och Anna-Karin, Wallander Vålnaden. Den var väl helt okej för att vara en svensk film, mycket bättre än Beck dock...!

Idag har det varit alla väder verkar det som, mulet, sol, regn, snö, blåst, vindstilla, varmt, kallt... Jag har haft jättesvårt att hålla temperaturen idag, antingen har jag blivit kokhet eller iskall och jag har ingen aning om hur jag ska göra för att hålla mig jämnvarm? Men det är väl svårt för att vädret varierar så kraftigt antar jag.
Idag fick jag lite sovmorgon eftersom jag tog morgonen igår. Halv nio gick jag upp och åt frukost med de andra.
Sedan red jag Tinna samtidigt som Tess red på Lýsa runt hagarna, i allén och på galoppbanan tillbaka. Sedan fick jag ta ett varv till själv eftersom Tess' häst var yngre och det räckte för den. Tinna är supermysig! Hon är så himla lätt, går i form i alla gångarter av sig självt och är lätt i handen. Töltar och travar som en klocka, helt underbar! En sådan häst som man blir glad av att rida, precis som Flamman, som jag också tycker väldigt mycket om!
Sedan fick jag rida Litla-Birta när Tess red på Ivaldi, hans matte kom och tittade när vi red ute och fick se hur duktig han är ;)
Efter det kånkade jag vatten ut till hagarna, och jag kan väl lätt säga att det inte längre går att dra dunkarna med pulkan... Det var hur tungt som helst... Men efter den stund det tog hade alla hästarna vatten och det är ju det som ränkas, ni vet ju vid det här laget hur viktigt jag tycker att det är...
Det sista jag gjorde innan lunch var att longera Efni i pessoan i ridhuset (det regnade då och det var skönt att vara inomhus ett tag!). Han var jätteduktig och han är så fin! :D Sedan hjälpte jag Tess att slänga ut de sista hästarna och nu sitter jag här efter att ha ätit min matlåda!
Det är en del kvar att göra i stallet nu på eftermiddagen så vi får se vad det blir ;)

Jag saknar min älskling något så oerhört mycket! Det är så tomt på kvällarna och nätterna utan honom! Men imorgon eftermiddag kommer vi äntligen att träffas igen och jag längtar såå efter att få pussas och kramas med honom! Andreas Stavström, du är mitt allt! Älskar dig av hela mitt hjärta! <3

Just ja, jag hoppas att jag orkar lägga ut några bilder ikväll!

Kommentarer
Postat av: farsan

Halloj,bra jobbat.Själv har jaf köpt syrsor o sopobas till Elviz samt gett han lite käk idag,sedan åkte jag ut o fixa mat åt Garpur.

Vi synns imorgon.

2011-03-10 @ 19:18:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0