Praktik hos Tess, dagarna fortsätter...

Nu är våren här!
Idag har jag sett flera tecken på att det är vår så nu måste det vara på riktigt; flyttfåglar flyger hela tiden över Götarsviks ägor, nässelfjärilar dansar fram över gräset, spindlar (usch!) kryper på stenarna vid hagarna, och när jag och Hellan red ut en sväng upptäckte vi en huggorm som låg och solade vid vägkanten! Krokusar och snödroppar växer på baksidan av huset och det är soligt och varmt ute!

Förra veckan flöt på bra, nu flyter mer eller mindre allt på grund av översvämmningarna allt smältvatten orsakar! Hihi! Jag har ridit Eldraun varje dag och vi har jobbat mycket på att hon ska bära sig själv i tölten genom att ta i med bakdelen och inte hänga i tygeln. Första gången i ridhuset hade vi en riktig kamp och var väldigt osams, men efter den gången har det bara gått bättre och bättre! Hon är superrolig att rida och har riktigt häftig tölt! Henne skulle jag vilja ta med mig hem, jag tycker väldigt mycket om henne, lilla Flamman!
Jag har också ridit flera andra hästar, longerat, mockat, vattnat, fodrat, borstat och allt som hör stallet till!
I fredags fick jag rida ut på Efni och han är hur mysig och rolig som helst! Pigg och framåt med härlig tölt! :D Tack så mycket Tess för att jag fick rida på din prins!

När jag en morgon släppte ut Efni och han skulle dricka ur vattenbaljan, kom han inte igenom isen med mulen och han kunde inte heller slå sönder den med hoven, så jag gick fram och knackade hål i och tog bort isen åt honom. Han stod och väntade brevid och när jag var klar gav han mig en puss på kinden med mulen och kunde sedan dricka! Han är bara hur söt som helst! Det var precis som att han tackade för hjälpen! :)

Helgen var helt underbar!
På fredagseftermiddagen kom min älskade Andreas hit! Som jag saknar honom i veckorna! Vi lagade Tacos och hade riktigt fredagsmys! Det var underbart att få sova brevid honom igen och känna värmen och höra hans andetag! ♥
Lördagen bjöd på strålande sol hela dagen! Anna åkte hem till Västervik på morgonen och sedan åkte även Hellan iväg en sväng. Tess hade åkt redan på fredagseftermiddagen och Anna Karin skulle till Örebro, så jag och Andreas var helt själva på gården! Det var så himla mysigt att bo på herrgården tillsammans med min älskling! Det var så lugnt och skönt även när vi jobbade i stallet. Jag är så glad att Andreas ville hjälpa mig med hästarna i helgen, han var grymt duktig! På kvällen bakade vi pizza och myste massor!
Söndagen var härlig den också, massor med mys emellan hästfixet ;) Andreas åkte hem på kvällen och jag förstår inte varför det ska vara så svårt att säga hejdå varje gång...

Idag har det iallafall varit VÅR, och det har varit jätteskönt! För första gången längtar jag faktiskt efter sommaren, det ska bli så underbart mysigt!

Bjuder på några bilder från idag!:


Ett säkert vårtecken, ormet kruper!

Jag och Eldraun!

Hellan och Tita.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0