Takturs Istölt 2011.

Idag har Taktur haft sin årliga Istölt i Hallstahammars ishall. Jag har varit där hela dagen, som funktionär! Klockan 7.00 mötte jag och Andreas resten av funktionärsgänget i ishallen (det var jättenära för oss att gå dit!) och blev tilldelade arbeten, jag började bland annat med att lägga ut granris på isen och bära matvaror till caféterian.
Mamma, pappa och Vickan kom också efter en stund och hjälpte till, Benny och Marita var redan där, liksom Jane och co.
Därefter fick jag mitt ansvarsområde för resten av dagen, entrén, jag tog betalt och stämplade alla som ville in. Det var lite smått kaos i början kändes det som då jag inte hade stämpeln utan fick skicka tillbaka alla besökare ut genom dörren igen för att de skulle få sin stämpel utanför, och det var dåligt med växel ett tag men efter en stund rullade allt på! Det är så trevligt med islandstävlingar tycker jag, alla (nästan) är så glada och postitivt inställda! Det är en sådan gemenskap.
Johanna, Martina och Lotta var med och tävlade och det gick bra för alla tre, Lotta kom till final i T2. Jag kände mig också sugen att vara med med Garpur, men jag var lite seg på att anmäla mig och det hann bli fullt när jag skulle göra det... Men samtidigt så tycker jag inte att det är världens roligaste sak att tävla, utan det är mer en kul grej att göra med sin häst. Men någon lätt tävling i vår ska jag nog vara med på för att se hur Garpan och jag har utvecklats!

Många fina ekipage var med och visade upp flott tölt i alla tempon, speciellt Tóti på Órion, Martin på Gódi och Frida på Funi. Det är alltid lika häftigt att se eliten dundra förbi med flygande manar högt tempo!

I lunchuppehållet visades en Saddlebred upp, en storhästras som kan tölta! Det såg lite löjligt ut med de där långa benen spretandes måste jag säga men var riktigt häftigt att se!

När alla finaler var avklarade var det dags för oss funtionärer att plocka ihop och städa. Jag och Andreas hjälpte Lotta att mocka is ;) Det gör man inte varje dag.

Nu är jag helt slut i benen och korsryggen och det ska bli skönt att slappa i soffan ikväll och äta god hembakad pizza!

Tyvärr hann jag inte fota något idag till min stora besvikelse, men jag får väl ta med mig kameran till stallet imorgon om inte annat...!

Kommentarer
Postat av: benny

Ja det var en Mycket Trevlig heldag =))

det gör vi om nästa år igen

2011-03-06 @ 06:56:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0