Sammanfattning av veckan.

I måndags hade vi studiedag. När pappa hade slutat jobbet åkte vi till Riddarhyttan, Fors Gård igen.
Tess skulle visa en häst för hennes kompis, så under tiden fick vi borsta Maja som var inne i stallet. Sedan hämtade hon Garpur och vi fick borsta honom också. Vickan blev klar med Maja före mig och Tess med våra hästar, så hon fick värma upp på ridbanan så länge. När jag och Garpur var klara ville han inte stå still när jag hoppade upp, och när Tess hjälpte mig med stigbyglarna snurrade han runt i flera minuter innan han stannade. Sedan red vi lite på banan innan vi begav oss ut i skogen.
De hade jättefina ridvägar, vi kom fram till en sjö med en sandväg runt, vi galopperade upp för en backe och sedan fortsatte vi i galopp på en jättelång väg genom skogen. Vi hoppade över ett träd som låg tvärsöver vägen.
Vi töltade och travade, solen sken och det var jättehärligt. Vi red över en liten bäck, Maja tog ett skutt som Vickan inte var beredd på och ramlade nästan av.
Vi var ute i skogen i över en och en halv timme. När vi kom tillbaka fick vi hjälpa till att släppa ut hästarna i hagarna.
Vi såg en snok som hoppade ner i forsen.

image35I onsdags kom Anna ut och hade kurs. Vickan red på Jarpur, Inger red på Fála och Lotta red på Strokkur.
De tränade böjning runt koralen.I torsdags red jag på Tígur! Vi skrittade runt på ridbanan och gjorde lite volter. Han kändes lugnare och skritten var bättre än förut.I fredags åkte vi till Bastmora. Vädret var toppen och det var kul att träffa alla hästarna och Lolo igen!
Lilla Ljósalfur har blivit så stor och fin, han har börjat avvänjas från sin mamma Leira, så han springer runt och gnäggar så fort han får syn på henne.
Jag fick rida på Leira, det var jättelänge sedan, hon har gått med föl och så har hon varit halt. Vickan fick rida på Ylur, mamma på Rökkvi och pappa på Ófeigur. Själv red Lolo på Blaer.
Det blev en jättehärlig ridtur i skogen, som avslutades med ett plask-stopp i sjön. Hästarna var svettiga så de tycker det är jätteskönt att svalka av sig i vattnet.
Mycket tölt blev det, och i galoppen är Leira den roligaste att rida. Först världens rivstart och sedan iväg i kapplöpningsgalopp. Sedan stannar hon snällt och väntar på de andra!
Stallkatten Blixt hade fångat en sork som han låg och knaprade på, mumsigt...!
Sedan blev det som vanligt fika med äggmackor i fikarummet.
Det är så roligt i Bastmora!
När vi kom hem bjüssade jag familjen på pizza.

image36I går var det hagbyggardag i Ståltorp. Strax efter tio samlades vi utanför stallet. Pesa hade lånat en baklastare från kommunen som underlättade arbetet med att byta stolpar runt hagarna. Vi satte ny eltråd och delade av hagarna i vinter- och sommarhagar.
Många fikapauser blev det och vid lunch grillade vi hamburgare och korv.
När vi nästan var klara fick våra hästar ett smakprov av den nya stora sommarhagen. På kvällen när vi skulle ta in dem för natten ville ingen komma in. Det var bara Tigge och Jarpur som var lättfångade! Vad snopna de kommer att bli imorgon när de inte får vara i sommarhagen!
De nya hagarna blev bra.
Innan vi åkte hem fick jag prova att köra den stora hjul-lastaren, det var häftigt och det var lättare än jag trodde!

image37

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0