Sista skrivningen på denna blogg.

I onsdags hade vi bara två lektioner, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Därimellan hade jag inget att göra... Jag vattnade blommor ute i solen...
På eftermiddagen åkte vi ut och mockade, och spånade boxen som Garpur ska stå i (Báras box)! Vi gick även runt hagarna med Tígur och Jarpur.

Igår (torsdag) slapp vi sista lektionen och slutade därför klockan ett. Pappa och Vickan var i stockholm med Vickans klass på Gröna Lund. Mamma hade möte så jag var alldeles själv hemma hela eftermiddagen. Då tog jag ut Elviz i solen en stund och därefter fick han några zophobaslarver. Emmy kom ner till mej en stund och då hoppade vi studsmatta. Runt klockan fyra fick jag skjuts ut till stallet av Carita. Där var jag också själv tills Pesa och Sandra kom. Pesa asfalterade en fläck vid stallet där han sedan ställde utemöblerna, det blev jättebra.
Jag mockade och fixade med allt, sedan körde jag NH med Tígur. Idag gick det jättebra. Jag hoppade och viftade med armarna och härjade lite, och han stod kvar utan att bli rädd! Sedan sprang vi på fyrkanstspåret, och då travade han! Det har han inte gjort förut! Sist löslongerade jag honom i koralen och övertygade honom att gå över ett hinder som till en början var jätteläskigt!
Mamma kom och hämtade mig efter klockan åtta, när vi höll på att ta in hästarna. Då tog mamma in stora Juvel! Vad modig hon var!

Detta är sista blogginlägget i denna blogg. Fortsättningen följer i min nya blogg: Islandshästar i mitt liv - Garpur från Uggårds! Tack för att ni läst om Tígur, hoppas ni även läser om Garpur, och kommentera gärna!

Hästar sön, mån, tis.

Söndag:
Eurovision Song Contest, vilket fiasko! Bara skitlåtar, det finns nästan inga ord till att beskriva hur dåligt det var... U-länderna röstar bara på varandra, så vi i Norden har ingen chans... Nej, dom kan lägga ner hela skiten. Och Björn Gustavsson var inte speciellt bra på engelska...
Idag var det Mors Dag, mamma fick en ny el-visp. På middagen åkte vi ut till Löten, Strömsholm, för att titta på hästtävlingar (islandshästar förstås!). Det var A-finaler, Anna var med på sin häst Starri. En av Lolos "gamla" hästar, Hildingur (som hon har sålt) var också med, det var kul att träffa hans nya ägare Linn. Hilding var min favorit hos Lolo. De slutade på fjärde plats (ungdom), Grattis! Anna och Starri kom trea (vuxen), Grattis till er också!
Mormor fick följa med, hon tyckte att det var kul att se lite hästar.
På eftermiddagen åkte vi hem och grillade med mormor, hennes hund Daisy fick också vara med.
På kvällen åkte vi ut ock mockade. Då fick vi reda på att Bára var såld, hon hade åkt på förmiddagen.

Måndag:
Vi hade ingen slöjd imorse, och eftersom jag ändå skulle vara ledig fr.o.m lunch skippade jag alla lektioner. 
Istället för att ha matte och NO gick jag hem och åt frukost!
På eftermiddagen skulle mamma åka till Lolo med jobbet, jag fick följa med! (Därför var jag ledig från skolan). Kim från Ståltorp var också med.
Vi skulle rida i två grupper, de vana först och de ovana sist. Jag fick Leira, mamma fick Audur, Kim fick Ylur, Åsa fick Figge, två tjejer, Frida (som går på ridgymnasiet i västerås!) fick Júpiter och Daniella fick Gaukur, en annan fick Máni och Lolo tog Blaer. 
Vi hade tur med vädret, det var soligt och lagom varmt. Hästarna var på hugget, Leira rusar som vanligt det snabbaste hon kan i galopperna, och tölten var bra. Jag fick rida först nästan hela tiden!
När vi kom tillbaka fikade vi under tiden grupp 2 red. Då kelade jag med katten Blixt.

Tisdag:
Sovmorgon till nio, lunch i över en timme, och sluta extra tidigt (klockan ett). Tisdagar är bra dagar. Efter skolan åkte jag och pappa till västerås för att byta en grej. Sedan blev det en Drive Thrue på McDonalds. När vi kom hem bytte jag om till ridkläder, sedan bar det iväg till Garpur. Vi fick gå och hämta honom från hagen, när vi kom dit låg han och Efni i solen och njöt. När vi kom fram reste han på sig, han var inte speciellt ren!
Han fick ha på sig sitt nya träns som jag köpte i lördags, han blev jättefin!
Vi red ut, för han hade inga skor bak, Tess tyckte att det var bättre att rida på mjukt underlag då. Vi töltade ganska mycket, jag fick lite tips och det funkade bra. I traven och galoppen var det nog mest Garpur som bestämde farten, men det är bra att han är pigg! Därför fick jag lunga ner honom på banan när vi kom tillbaka. Solen sken idag med, det var varmt och både Tess och jag red i kortärmat.
När vi var klara skrev vi papper på Garpur. Han stod med vi bordet med huvudet på min axel och tittade vad vi gjorde. Han är så kelig och snäll. När vi var klara fick Garpur gå ut i hagen och han rullade sig med detsamma.
Vi åkte ut till Ståltorp efteråt och frågade vart Garpur får bo när vi hämtar honom. Det blir nog kanske i helgen!!!!!
Han får Báras box, brevid Jarpur.

Vi har även bestämt oss för att lämna tillbaka Tígur. Vi har insett att han är för svår, det är för mycket jobb med honom. Fast han har blivit en helt annan häst nu än när han kom (han är lugnare och keligare och känner sig säkert trygg) blir han ändå spänd så fort det är något nytt. Han är en enmanshäst, ingen familjehäst. Tyvärr, för han är den finaste hästen jag någonsin har sett. Men jag är glad att jag har fått chansen att jobba med en sådan häst, jag har lärt mig mycket.
Vi har inte bestämt något datum när han åker. 

En händelserik lördag!

Idag var det "upp-ridning" på Ridgymnasiet på Hamre i Västerås. Vi gick upp tidigt, för vi skulle vara i Hamre klockan tio. Jag var lite nervös och fick inte i mig så mycket frukost, en halv banan...
När vi kom fram var det ganska mycket folk. Först var det samling i caféterian, rektorn och skolchefen pratade lite om skolan, de sade ungefär samma saker som på öppet-hus-dagarna. Sedan delades vi "elever" in i tre grupper, som skulle gå på tre olika stationer. (Mitt namn stod högst upp på första listan!). Jag var i grupp 1, vi började med att gå till klassrummet och fylla i några lappar om kursval. Sedan hade vi tjugo minuters rast! Därefter fick vi i gruppen gå in i ett rum och samtala lite med skolchefen och rektorn. De frågade lite om var vi kom ifrån och hur vi fått reda på att Hamre fanns... Sist (men absolut inte minst) skulle vi rida! På stora hästar! Jag fick en vit häst som hette Reebok. Ridningen gick jättebra men min häst var väldigt trög. Efteråt sade ridläraren att hästen mest brukade gå med på nybörjar- och ponnylektioner. Hon tyckte att jag var duktig på att rida!
Sedan åkte vi till McDonalds och käkade, jag var vrålhungrig!
Vi åkte sedan till Glada Hästen och Hööks och köpte grejer till Garpur. (Vi var även i vanliga klädaffärer men där köpte jag inget, där är det så booooooring).
När vi kom hem åkte vi ut och mockade, Vickan red på Jarpur och jag gick runt hagen med Tígur. Och så fick jag honom att trava brevid mig! Det har han aldrig gjort förut, bara grisepassat! Då blev jag glad, och förvånad!
Sedan fick han äta av det långa gräset bakom stallet.
Eurovision Song Contest nästa! Heja Island!
Jag och Reebok!:


Äntligen fredag igen!

Nu är man ledig igen i några dagar. Önskar att det vore fler...
Idag gick skolan hyfsat fort, sista lektionen "slapp" jag, läraren frågade (bara mig!) om jag ville jobba hemma, och han sade att ingen fick se att jag gick hem...Hihi, då fick man någon extra timme ledighet!
Hästmagazinet hade kommit i brevlådan, så jag satt och läste den en stund, sedan gick jag ut till mitt lilla blomsterställe och flyttade runt lite plantor.
På eftermiddagen åkte jag och mamma ut till stallet. Pappa var hemma och klippte gräset och Vickan var på skol-disco. Efter mockningen sade Inger att jag skulle rida på Jarpur. Jag har bara gjort det en gång förut, men det gick jättebra ändå. Han är så duktig, han är mycket tränad i dressyr. Jag töltade även på lösa tyglar (T2) och takten var ren, utom i hörnen då det blev lite rollning.
När vi kom hem åt vi pizza och tittade på Var fan är mitt band? Det är skitkul, men tyvärr var det sista avsnittet.


Igår var jag uppe i Riddarhyttan och red på Garpur. Tess red samtidigt på en fyraårig BLUP-hingst som hette Kynnir.
Vi värmde först upp på volten, sedan galopperade vi och hoppade över ett hinder, det var inga problem för Garpur.
Sedan tränade vi på ovalen (jippi!). Trav och mycket galopp, varv på varv. Det gick jättebra, jag är så glad åt Garpur-ponken!
Jag och Litli-Jarpur:


Rain is falling down...

Det är så typiskt. Jag ville rida på Tígur idag, men när jag hade hämtat honom från hagen och stod i stallet och borstade honom, öste regnet ner. Istället för att släppa ut honom i hagen direkt igen fick han stå i stallgången och äta hö. Det uppskattades nog, för han slapp vara ute i det värsta regnet.
Vickan hade med sig sin kompis Ida till stallet, de höll på med Jarpur medans jag mockade åt Tigge. Vickan hann rida lite före regnet, men inte jag... Men det gör inget, jag ska upp till Stora Fors Gård imorgon och rida för Tess på Garpur!
Idag fick Lotta svar på träckproven hon skickade i måndags, Tígur hade ingen mask, vad bra!
I skolan hände inget speciellt...

Tre veckor kvar...

Tre veckor kvar till skolavslutningen... så nära men ändå så långt borta.

Idag hade vi en lektion innan en så kallad temadag på eftermiddagen. Jag hade valt (tror jag?) att gå på skogspromenad på lindmurspåret... När jag kom fram dit var det inte en enda människa där, inte ens ett tecken på att någon från skolan varit där... Jag cyklade vidare till suras golf-ställe (vet inte vad det kallas för att jag inte är det minsta intresserad av golf), för det finns några motionsslingor i skogarna där. Väl framme såg jag två mopeder och några cyklar, så jag trodde att jag kommit rätt, men inte då! Det var inte en enda jävel där heller, ingen lärare eller inte ens några lappar om vad som ska göras. Allt i skolan har varit så jävla bra organiserat på sista tiden, så att allt bara flyter på...INTE! Det märks att skolan snart är slut, för ingen bryr sig så speciellt mycket om någonting nu... Eftersom temadagen var lite, ja...?, så sket jag i att engagera mig mer och åkte hem istället.
Vi väntade på mamma innan vi åkte ut till stallet.
När vi kom dit stod åringen Hervar och mamman Fála inne i stallet, veterinären hade varit där på förmiddagen, så nu är Hervar valack. De andra hästarna fick gå och äta i sommarhagen, de hade det så skönt så jag struntade i att rida på Tígur, istället gick jag ut i hagen och kelade med honom och tog en massa fina kort. Fina lilla Tigge...

I söndags åkte vi (hela familjen) till Riddarhyttan. Jag skulle rida på Garpur med Tess och då passade mamma, pappa och Vickan på att rida turridning där samtidigt. Vi red ut i skogen. Det är så fint där, vi red genom vatten och ut på ängar och snirklade oss fram genom träden. Garpur gick jättebra, alla var nog nöjda med sina hästar. Utom Tess kanske, hon red på en häst som ville bocka hela tiden, och den hade ett passande namn; Vildur! Pappas häst hette Muni, mammas Lípur och Vickans Fló.
När vi kom tillbaka visade Tess mig runt i stallet, och sedan visade hon mig ridhuset! Det var skithäftigt, det låg på övervåningen i ladan, ovanför stallet! Wow!
Vi klarade oss från regn, det hade regnat på förmiddagen, men när vi red tittade solen fram.
Hästarna ville inte stå stilla och posera framför kameran, men bilden blev bra ändå! (fotografen var Tess).Igår (måndag) var det en hyfsat bra dag, på slöjden gjorde jag en boxskylt som jag ska skriva Garpur på.
De andra lektionerna flöt på som vanligt...
När vi åkte ut till stallet red jag på Tigge, det gick bra, han är väldigt lung nu. Efter ridturen fick Tígur stå och äta gräs. Grannhästarna Kalle och Spiro var nyfikna på Tigge, men han brydde sig knappt om dem, gräset var viktigare...!
Sedan tog vi in hästarna precis i tid innan regnet började att ösa ner. Tígur stod och kliade svansen länge i boxen som jag filmade!

Regning tur hos Töltfari !

I dag gick vi upp ganska tidigt. Det blåste och regnet stod som spön i backen, temperaturen var fem plusgrader... Brrr vad kallt och grått det var!
Våra grannar Åsa och Carita hämtade oss klockan halv elva och så åkte vi till Lolo i Bastmora. Vi kom till stallet samtidigt som henne, stalltjejerna Linda och Tessan var redan där.
Efter en liten uppvärmning i det varma fikarummet gick vi ut i kylan och hämtade hästarna vi skulle rida; Jag fick Rökkvi, Vickan fick Ylur, mamma Júpiter, pappa Máni (Garpurs halvbror), Carita och Åsa fick Gaukur och Ófeigur. Själv tog Lolo Audur. Rökkvi ville inte ut på tur, jag fick jaga honom en stund innan vi fick tag i honom! Lilla rick-rökkan...Hihi. Hästarna tyckte nog att det var skönt att komma in i stallet och äta lite hö. Leira fick också komma in.
Vi borstade, sadlade och tränsade, sedan red vi iväg i regnet. Det var en skön tur, även fast det regnade. Det är lite mysigt med regn tycker jag. Mycket tölt och galopp blev det, den sista galoppen är alltid roligast, för då ger alla hästarna järnet! Lolo snirklade in oss på en rådjursstig i skogen, där massor av skägglav växte på granarna. Hon visade oss en utsikt från ett berg ner på en väg som vi senare töltade på. Alltid finns det nya vägar att rida!
När vi kom tillbaka fikade vi som vanligt i fikarummet. Där var det lika varm och skönt som när vi värmde oss före ridturen.
Sedan begav vi oss hemåt. Lolo skulle ha två turer till efter våran.
Väl hemma stannade vi inte länge, jag och mamma åkte nästan direkt ut och mockande till Tígur. Det regnade värre där än det gjort på hela dagen. Lagom när vi tog in hästarna för natten kom solen fram... När Tigge kom in i boxen frös han så mycket att hela han skakade. Jag fick låna en handduk och torka av honom och så gav jag honom extra hö. Efter en liten stund slutade han att skaka, så han behövde inte ha något täcke. Stackarn, vad kall han måste ha varit ! Men med lite mat och kärlek blev han varm igen! 

Värsta fredagen...

Just nu lyssnar jag på en av mina nya favvolåtar; Nine in the afternoon med Panic! at the disco. Den är faktiskt bra! Och The Poodles med låten Seven Seas... Också jättebra!

Igår åkte vi upp till Stora Fors Gård igen. Jag skulle rida lektion för Tess på Garpur. När vi kom upp dit red Tess på en musblack häst som hette Bára, hon är väldigt fin. Under tiden fick jag och pappa gå och hämta Garpur, han gick i en annan hage nu. När vi kom till stallet fick vi borsta honom också.
Sedan gick vi ner till ridbanan i mitten av ovalbanan och tränade på volten. Under tiden jag red kom storfräsaren Heléne Blóm till Fors Gård. Hon skulle examinera en tjej som håller till på gården. Heléne tittade på mej en stund när jag fick rida på ovalen, då kände jag mig stolt. Det var faktiskt första gången jag red på en ovalbana, och så var det ju ovalbanan på Stora Fors Gård, det kändes riktigt stort! Och det gick jättebra med Garpur, Tess och de andra på gården som såg mig tyckte alla att det såg jättebra ut... Då blev jag riktigt glad! Så igår fick jag en massa bra tips om hur jag ska rida och träna med Garpur!
På söndag ska vi dit igen och då ska vi rida ut, pappa beställde en turridning för oss (mej, mamma, pappa och Vickan) så då ska jag få ha Garpur och Tess ska rida med!

Idag, fredag, var en riktigt oduglig dag... (På förmiddagen i allafall). I morse var det svårt att dra sig upp ur sängen, för att sedan gå till skitskolan... Lunchen är sen på fredagar, så innan dess hinner man snudd på hungra ihjäl, sedan varar lunchen i typ en halvtimme, och på den halvtimmen ska man också hinna byta om till gympakläder och ta sig till Idrotts Planen (intill ishallen), nästan så långt bort från skolan man kan komma, för att sedan inse att vi inte ska ha utegympa i det skitgråa-kalla-blåsiga-regninga vädret, så att man får stressa tillbaka till gympahallen brevid skolan, för att få reda på att gympaläraren är tjugo minuter sen... Och efter gympan ska man byta om snabbt som fan för att ha NO som sista lektion. Där blir man pinad med fem filmer om energi som är inspelade på stenåldern, medans alla andra niors NO lektioner är inställda... Det var bara vi i min NO grupp som var sist i skolan på fredag eftermiddagen.... DÅ var det skönt att senare sluta lektionen och gå hem och sätta sig i soffan och slappna av.
I stallet var det mockning som gällde, det är faktiskt rätt avslappnande...
Sen åkte vi hem och åt supergod Tacogratäng till ishockey och Magnus Uggla på TVn.
Bilder på mej och Garpur från torsdagens träning:
image45
image46


Hänt i veckan:

I helgen var det verkligen sommar! I söndags red jag i kortbyxor, det var jätteskönt. Emmy följde med då också, hon gillade nog Jarpur.

I måndags åkte vi på veterinärbesiktning av Garpur i Riddarhyttan! (Min examen-present!) Vi fick vänta lite på våran tur, för det var en annan häst som också besiktades. Under tiden borstade jag Garpur. Han gick igenom besiktningen utan några som helst anmärkningar! Veterinären tyckte att han var så fin att hon ville bjuda över priset, men det fick hon inte... Haha. Gången var också felfri, som sagt så gick han igenom helt felfritt! Veterinären raspade hans tänder också, medan hon ändå var där. Det var inte så uppskattat, men vem gillar tandläkaren egentligen? Efteråt fick han lite havre som belöning. Sedan fick jag släppa ut honom i hagen till sina kompisar, han travade så fint bort till dem.
Tandraspning:
image42

Igår (tisdag) åkte Inger, Anna, Lotta och deras kompis Birgitta till Ullared, de kommer hem på torsdag.
Jag bestämde mig för att rida runt hagarna på Tígur. Mamma gick med med Jarpur i grimma.
I början gick det bra, men sedan blev han rädd för något och stack en bit. Men jag kunde lugna ner honom nästan utan att ta i tyglarna. Han lyssnade på rösten och stannade sedan som ingenting...
Jag tror att han blev trängd mellan Jarpur och linorna till hagen... Resten av vägen gick utan problem.

Idag mockade jag, mamma, pappa och Kim alla boxar, bytte vatten, fixade mat/hö åt alla hästarna. Jag kastade ner runt 20 höbalar från loftet. Sedan red jag på Tígur på ridbanan. Det gick riktigt bra, vi travade runt åt alla håll och kanter och svängde och red i volter. Kim och Sandra red också på banan då. Det är konstigt att Tígur kan vara så spänd emellanåt...? Idag gick det i allafall jättebra.
Kim provade transportskydd på Fjalar, han tyckte det var jätteäckligt och lyfte högt på fötterna när han gick med dem.
Ikväll kom regnet som vi alla väntat på... hoppas det regnar hela natten så att gräset växer i hagarna och så att vi slipper regn på ett tag!
Jag och Tígur ute på promenad:
image44

Värmerekord...

Och varmare blir det. Det är maj nu, tänk om några veckor... Ojoj.
I går (fredag) slapp vi de sista två lektionerna. Solen har skinit konstant på dagarna, så då har man kunnat inleda solningen. Hoppas jag blir brun i sommar, vanligtvis är jag rätt blek...
Vickan var med Julia till Erikslund och shoppade. Hon köpte bl.a en rosa-luddgrimma...

Tígur har fått ledigt idag och igår. Har bara tagit in och borstat honom.

Carita och Emmy kom ut till stallet och tittade på Tigge, de tyckte han var fin. Och det är han verkligen. Synd bara att han är så rädd...

Imorgon ska det visst bli svalare väder, då ska jag passa på och rida lite om vi inte ska göra något annat.

På kvällen idag grillade vi med grannarna Sivén-Johansson. Julia och Emmy har rännit hos oss nästan hela dagen och imorgon ska Julia på hopptävling med Baståsen-shettisen Arne. Hoppas det går bra för henne.


Sommar i våren.

Nu har våren helt plötsligt blivit sommar. Solen skiner och det är nästan för varmt, men i skuggan fryser man faktiskt.
Har ridit lite mera på Tígur i veckan, det går sakta framåt. Han är betydligt lugnare nu än när han kom.
Jag har även tränat lite NH, det märks att det var ett tag sedan, för nu är ledrepet lite läskigt igen... Men annars går de flesta övningarna bra.
Idag löslongerade jag honom i koralen, över några bommar. Det tycker han är jättekul och tar ibland ett skutt över bommarna. I helgen ska jag prova att höja en bom och se om han kan hoppa!
Vickan red på Jarpur i kortbyxor. Mormor följde med till stallet och kikade på pållarna.
Skäggagamen Elviz fick komma ut och springa i gräset idag, det gillade han. Han sprang runt som en liten vilding!

image40
Elviz i solens sken.
image41

Nästan sommar nu!

Igår red jag på Tígur. Det gick jättebra, han var väldigt lugn och traven kom lätt! Det kändes jättebra, hoppas han fortsätter på det viset.
Och så var det måndag idag... På sista lektionen (HK) fick vi jobba över! Fan vad trött jag var.
När jag kom hem åkte vi till stallet. Efter mockningen tog alla som var där varsin häst och så promenerade vi runt gärdet. Tígur kom och mötte mej i hagen när jag skulle hämta honom, då blev jag glad!
Malin åkte tillbaka till Dille igår, nästa gång hon kommer hem har hon sommarlov... Vad skönt! Vi går en vecka längre... Bläh.
Vi letar vidare efter hästar (annonser på internet), det finns många...
Varmt och soligt var det både igår och idag, och varmare blir det! 


Erikslund.

Idag vaknade jag strax före klockan tio!
Efter frukosten åkte vi till Västerås, Erikslund. Det var mycket folk, alla är ju lediga idag. Vi gick först in några klädaffärer (boooring...), sedan gick vi in på "nya" Nisses. Där hittar man alltid något! Jag köpte en grön väska och lite andra småsaker. De bjöd på korv utanför entrén, men vi åt på McDonalds. När det för en gångs skull är gratis så duger det inte! Vi gick även in på Blomsterlandet och köpte planteringsjord och penseér i olika färger till mitt blomsterställe jag har på baksidan av våran gård.
När vi kom hem bytte vi om till stallkläder och åkte till stallet. Granntjejen Julia följde också med och tittade på Tígur, hon tyckte att han var jättefin.
När vi kom hem igen påtade vi lite i rabatterna innan det började regna.

1 Maj.

I morse var man trött efter gårdagen. Jag vaknade en gång ganska tidigt och trodde att jag hade försovit mig till skolan, men så kom jag på att man är ledig, både idag och i morgon, så då gosade jag till det i sängen och somnade om. Sedan vaknade jag klockan 11 och gick upp, alla var vakna utom pappa.
Vi åkte ut till stallet på eftermiddagen, på förmiddagen grejade vi lite i trädgården. Inger, Kim och Johan (och Tyke) var där. Medans jag mockade red Vickan på Jarpur. Det kom en spöregnsskur som var över på någon minut, men man hann bli lite blöt ändå.
Sedan red jag på Tígur. Han är fortfarande spänd. Även fast jag bara skrittar på honom spänner han sig när jag drar i ena tygeln för att svänga. Undrar varför, han har ju blivit så mycket lugnare sedan han kom. Han kanske har ont, antingen i ryggen eller i munnen har vi kommit fram till i så fall... Annars tycker jag att Tigge har blivit en helt annan häst än första gångerna jag provade honom.
Malin har kommit hem, så nu är det livat i stallet! Hon red på Ingers Fála efter att jag hade ridit klart. Det gick bra, det såg jättebra ut! Sedan frågade Jenny om jag ville rida på Juvel (en storhäst). Jag vågade inte idag, men någon annan dag, kanske i helgen, vill jag prova om jag får! Haha.
När vi kom hem åt vi pizza, fast hamburgare hade också varit gott!
Jag och Tígur:
image38
Malin och Fála:
image39 

RSS 2.0