Söndag.

Idag blev man väckt av Vickan klockan halv tio. Hon hade gjort frukost, allt stod framme på bordet. Kokat ägg hade hon också gjort!

Efter frukosten gick vi ut i solen och upp till grannarna Sivén-Johansson. Julia och Emmy hade fått en stor studsmatta som vi hoppade på, den var mycket mjukare än våran men det gick att göra volter iallafall.

Runt två åkte vi ut till stallet. När vi kom dit höll Pesa på att sladda hagarna. Det var bland det bästa han visste sade Inger, att köra traktorn runt i hagarna. Hästarna var inte ett dugg rädda, inte ens Tígur!

Anna skulle komma och ha kurs, men hon mådde inte bra så hon kom inte. Istället tog vi ut pållarna på promenad. När vi gick för att hämta dem fick Hervar något ryck och tokgalopperade runt i hagen! Han är rolig han...

Vickan red på Jarpur med barbackagjord, Pesa red på Grim, Jag, Inger och Lotta gick med Tígur, Fála och Strokkur i grimmor och mamma och pappa gick med utan hästar. Vi gick först ett varv runt hagarna och sedan gick på vägen till Stall Ståltorps grannar. Där tog vi en matpaus (hästarna åt gräs på en åker). När vi gick hemåt igen provade jag om Tigge ville gå över ett dike. Jag trodde att han skulle bli rädd och backa, men istället gick han fram till kanten och tog ett elegant hopp över diket och stannade sedan framför mig utan att alls vara rädd! Sedan gick vi till stallet och hästarna fick gå in i hagen igen. Alla var nyfikna på traktorn som stod i hagen och de var fram och nosade och undrade var det var för grej.

Här vågade Tigge gå ända fram, alldeles själv!

image34 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0