Nu är han här !

Idag var det den bästa måndagen i hela mitt liv!
Strax över nio åkte vi ut till stallet, Pesa följde med och körde eftersom vi aldrig har åkt med en hästtransport förut.
När vi kom fram hade Tígurs ägare Susanne redan tagit in honom och hans hästkompis Reykur i stallet. Även alla fåren var inne, men de skulle naturligtvis inte följa med.
Jag lastade för första gången, Tígur var hur cool som helst och gick utan att tveka fram till transporten. Först nosade han på luckan, men sedan gick han rakt in utan några problem alls. Bilresan varade i ungefär en halvtimme och gick jättebra.
Han var lite stressad när vi kom till Ståltorp, men hästar är inte gjorda för att åka runt på vägarna i små utrymmen, så det var inte så konstigt. Tígur backade snällt ur transporten och tittade sig nyfiket omkring. Han fick gå ut på ridbanan innan vi släppte ihop honom med hans nya flock så att han skulle hinna aklimatisera sig lite. De två stora hästarna Juvel och Granden var först framme, men Tígur brydde sig knappt om dem. När han fick syn på islänningarna stod han länge och tittade på dem, som tittade tillbaka på honom.
Vi tog en liten fika, sedan var det dags att släppa in Tígur i hagen. Fjalar var först framme, tätt följd av Nös, Hervar, Thokki och Jarpur. De omringade honom och nosade allihopa. Sedan skrek Tígur och sparkandet började, men det var inte så farligt, varsin spark och sedan var det klart. Fast Fjalar var efter Tígur och de busade resten av dagen. Tígur blev nog väldigt glad att få så många nya kompisar.
Hästarna i den andra hagen (Grim, Strokkur, Bára, Idunn och Flipi) blev också alldeles till sig, Strokkur värst av alla. Han sprang fram och tillbaka flera gånger och ville fram och hälsa.
Vi åkte hem och åt snabbt, sedan åkte vi tillbaka direkt. Fast pappa stannade hemma och sov i soffan ett tag, men han kom ut han också efter någon timme.
På eftermiddagen red Vickan, Malin, Lotta och Sandra lite. Vickan hoppade med Grim över ett litet krysshinder.
Under tiden lekte Tígur med Jarpur och Fjalar.
Kallt var det ute idag, men mot kvällen sken solen och värmde ansiktena.
Sedan var det dags att gå in för natten. Tígur fann sig direkt att stå i boxen (fast han är van att gå på lösdrift). Lite tassade han runt när höet var slut, men han tycker nog att det är skönt att få vila efter en så händelserik dag som idag. Lotta tittar till han senare ikväll när hästarna får sitt natthö, då får han något att göra innan han somnar.

Snart är det min tur att sova, jag kommer nog att somna direkt, och sova som en stock hela natten. Men så ska man upp tidigt imorgon för då kommer hovslagaren Janne Mårtensson. Tígur har en tappsko som ska slås på och det har Idunn också. Och så ska Bára och Fjalar få nya skor.

Här kommer det lite bilder från idag!

image2

image3

image4

image5

image6

image7

Välkommen till Surahammar, Tígur !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0